mpourdela

2 12 2008
Ας συμφωνήσουμε ότι το επάγγελμα πχ του σκουπιδιάρη δεν είναι το πιο γκλάμορους. Δεν είναι το προσόν που θα επιδείξει κάποιος επίδοξος γαμιάς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι σκουπιδιάρηδες δεν γαμάνε περισσότερο από σένα.

Οι σκουπιδιάρηδες είναι χρήσιμοι; Ε όσο να ‘ναι σε γλιτώνουν από τον κόπο να κάνεις κάθε πρωί μια βόλτα μέχρι την χωματερή. Ας συμφωνήσουμε πως είναι. Ας συμφωνήσουμε ότι είναι απαραίτητοι. Ας συμφωνήσουμε, με μια μικρή δόση υπερβολής, ότι τους αγαπάμε. Ναι, αγαπάμε τους σκουπιδιάρηδες.

Πρέπει όμως να παραδεχτούμε όμως, ότι οι μπαμπάδες μας όταν έβλεπαν πόσο στόκοι ήμασταν μας έλεγαν ότι θα καταλήξουμε σκουπιδιαρηδες. Μας έδειχναν έναν βρώμικο κύριο που έζεχνε χαλασμένο φαγητό και μας έλεγαν ότι αυτό θα ήταν το μέλλον μας αν παίζαμε μπάλα, αν παίζαμε το πουλί μας, αν καπνίζαμε στα κρυφά ενώ θα έπρεπε να ήμασταν στην ταξη. Ας παραδεχτούμε, λοιπόν, ότι φοβόμαστε τους σκουπιδιάρηδες. Ας παραδεχτούμε ότι μας έμαθαν να τους φοβόμαστε. Συγνώμη σκουπιδιάρηδες.

Έχουμε, λοιπόν, την αντιφατική αυτή στάση απέναντι στους σκουπιδιάρηδες. Το λογικό κομμάτι μας τους θεωρεί αναγκαίους, το θυμικό τους θεωρεί βρώμικους, ίσως το δεύτερο ενισχυμένο από το γεγονός ότι πράγματι είναι βρώμικοι.

Σε ένα πρώτο υποθετικό σενάριο, από αύριο εισάγουμε πολιτισμό από το Άλφα του Κενταύρου και οι σκουπιδιάρηδες πλέον εργάζονται υπό συνθήκες που πληρούν όλους τους κανόνες υγιεινής, φοράνε στολές και γάντια, οι κάδοι αδειάζουν και πλένονται αυτόματα. Ο σκουπιδιάρης, δεν γίνεται πιο γκλάμορους, δεν γαμάει περισσότερο, ωστόσο παύει να είναι το στερεότυπο του ηλίθιου που σπατάλησε τη ζωή του. Ο μπαμπάς ίσως να χρειαστεί κάποιο άλλο παράδειγμα αναξιοπρέπειας για τον γιο του, ίσως να του δείξει τον τύπο με το ξυρισμένο στήθος που τραγουδάει στα πρωινάδικα, ή τον δημόσιο υπάλληλο που ξύνεται και να τον πείσει να λύσει καμιά δευτεροβάθμια. Ίσως να παραδεχτεί ότι μια μαλακία την ημέρα δεν είναι τόσο κακή ιδέα, όλοι το κάνουμε στο κάτω κάτω.

Στο δεύτερο υποθετικό σενάριο, από αύριο μας κυβερνούν οι ταλιμπάν της καθαριότητας. Οι κύριοι μισούν κάθε τι βρώμικο άρα και τους σκουπιδιάρηδες. Μιας και η σχέση τους με την λογική δεν είναι η καλύτερη, απαγορεύουν τα σκουπίδια. Ο άνθρωπος, ως εικόνα και ομοίωση του θείου, δεν επιτρέπεται να χέζει. Κι αν χέζει δεν το δείχνει. Κι αν το δείχνει δεν το παραδέχεται. Anyway, you got the point. Ο σκουπιδιάρης έγινε πάλι στερεότυπο, η ανάγκη που καλύπτει έγινε ταμπού, οι κανόνες υγιεινής παραβλέπονται γιατί το αντίθετο θα σήμαινε αναγνώριση μιας βρώμικης πλευράς μας που θα προτιμούσαμε να μην υπάρχει.

Κι αυτό που απορώ τελικά είναι: Με ποια λογική έκλεισαν το mpourdela.com;

Advertisements

Actions

Information

8 responses

2 12 2008
NIEMANDSROSE

Πολύ το απόλαυσα! Κρίμα που δε μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή σας. Αναδουλειές και τα mpourdela ίσως; Η οικονομική κρίση χτύπησε κόκκινο…φωτάκι;

Κάτι έγραφα κι εγώ για την καθαριότητα σήμερα, με αφορμή την παλαβή είδηση πως όσο πλενόμαστε τόσο πιο χαλαρά ηθικά αντανακλαστικά έχουμε. Άρα οι σκουπιδιάρηδες θα πρέπει να είναι και οι μεγαλύτερη επικριτές των καιρών και των ηθών μας. Μετά τον Ζαν Ζισπάγ που επινόησα, βεβαίως.

2 12 2008
ΒΕΕΜΩΘ

Καλως ήλθατε στο αναστηθέν μπλογκ μας, χαρήκαμε για την απόλαυσή σας και πολύ μας αρέσει ο πληθυντικός, μας δίνει την αίσθηση ότι είμαστε τουλάχιστον 4 οι αναγνώστες.
Η οικονομική κρίση δεν χτυπάει τα μπουρδέλα, μάλλον όμως η ηθική των “καθαρών” προσβάλλεται από δημόσιες συζητήσεις γι’ αυτά. Μου άρεσε ο Ζαν Ζισπάγ αν και βρώμαγε λίγο η μασχάλη του.

2 12 2008
eudokia

Esena loipon apola ta themata pou mporouses na grapseis ta mpourdelakia se kaine…
Interesting!!!
Kai nai meta apo ena xrono apousias, xeroume tora ti skeftosoun olo afton ton kairo…

Welcome back Behemoth, hope you stay this time!

3 12 2008
coachp

το πήγες απο εδώ, το πήγες απο εκεί, στο γαμήσι το εφτασες… Μπράβο φίλε μου!

3 12 2008
ΒΕΕΜΩΘ

Thanx coach

(@eudokia ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι – και cut the crap εδώ μέσα :))

3 12 2008
nashos

Το έκλεισαν γιατί τσαντίστηκαν που δεν τους είχε στη λίστα του, ενώ εκπροσωπούν το μεγαλύτερο μπουρδέλο παγκοσμίως.

4 12 2008
50ft queenie

ZOMFG! Βεεμώθ!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!

*does happy dance*

Τα Μπουρδέλα έκλεισαν γιατί δεν χρειάζονται. Ζούμε σε ένα τεράστιο μπουρδέλο και κάθε μέρα στήνουμε κωλαράκι για €700 στον κάθε μαλάκα.

ΜΑΣ έλειψες.

10 05 2010
klip

Γιατί κύριε Παπανδρέου διατηρείτε σε ισχύ το επαίσχυντο άρθρο 38 του Υπαλληλικού Κώδικα που καθιερώνει στην ουσία την ατιμωρησία των δημοσίων υπαλλήλων/ κρατικών λειτουργών που με την παράνομη συμπεριφορά τους προς τους πολίτες, ζημιώνουν τελικά – λόγω των αποζημιωτικών αποφάσεων που εκδίδονται – την περιουσία του δημοσίου την οποία εμείς καλούμαστε, σαν μαλάκες να αναπληρώσουμε, μέσω της επαχθούς φορολογίας μας; Warum Herr Papandreou gepflegt schändliche Artikel 38 der offiziellen Code enthält im Wesentlichen die Straflosigkeit von Amtsträgern / Beamte des rechtswidrigen Verhaltens der Menschen, letztlich zu beschädigen – denn der förderfähigen Entscheidungen – im Eigentum der öffentlichen die wir als, wie Arschlöcher machen, durch die umständliche steuerliche uns?

Γιατί ποτέ δεν στρέφεται το δημόσιο έναντι των παραπάνω δημοσίων υπαλλήλων/ κρατικών λειτουργών, να κάνει κατάσχεση και αναγκαστική εκτέλεση στις ιδιωτικές περιουσίες τους, π.χ. Warum ich nie wandte sich der Öffentlichkeit gegen diese Beamten / Amtsträger zu machen Durchsetzung und Beschlagnahme von privatem Eigentum, zB σε ένα εξοχικό τους στο Μάτι, όταν οι εν λόγω δημόσιοι υπάλληλοι/λειτουργοί ενεργούν εκ συστήματος, παραβιάζοντας τα δικαιώματα των πολιτών, σκεπτόμενοι ότι οι ίδιοι δεν διακινδυνεύουν τίποτα, αφού όλα τα σπασμένα θα τα πληρώσει το κράτος, με την έγερση αγωγής αστικής ευθύνης κατά του Δημοσίου ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου; einem Ferienhaus in Mati, wo die Beamten / handelnde Beamte auf dem System, die Verletzung der Rechte der Bürger, denken, dass sie nicht riskieren nichts, weil alle die Rechnung bezahlen würde der Staat gegen eine Klage auf Schadensersatz Regierung vor dem Verwaltungsgericht;

Δείτε την Απόφαση 2304/2009 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών. Siehe auch den Beschluss 2304/2009 des Verwaltungsgerichtshofes von Athen. Γιατί ο μισθοσυντήρητος ή ο χαμηλοσυνταξιούχος Έλληνας πολίτης θα πρέπει να επιμερισθεί, μέσω της φορολογίας που του επιβάλλει η κυβέρνηση, να πληρώσει το επιδικαζόμενο ποσό των 60.000 Ευρώ για τις παρανομίες της Διοίκησης (μη εφαρμογή ακυρωτικών αποφάσεων – αποσιώπηση από τον Εισηγητή μέσα στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών του γεγονότος ότι για τον κρινόμενο είχαν εκδοθεί ήδη δύο ακυρωτικές αποφάσεις για το επίδικο υπό κρίση θέμα); Warum misthosyntiritos oder chamilosyntaxiouchos griechischen Bürger sollte für die Nichtigerklärung variiert werden durch die Besteuerung von verhängte die Regierung gelten die Kosten des Verfahrens vergeben Höhe von 60.000 Euro für die Unregelmäßigkeiten des Schiedsgerichts (Entscheidungen nicht – Offenlegung durch die Berichterstatter in den Obersten Rat Staff Ministerium der Tatsache, dass die beklagte schon Angelegenheit herausgegeben zwei Entscheidungen über die Ungültigkeit Frage in diesem)?

Καιρός δεν είναι να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών και να παραπεμφθεί η πρώην Υπουργός Εξωτερικών σε δίκη για παράβαση άρθρων του Ποινικού Κώδικα σχετικά με την υποχρέωση εφαρμογής δικαστικών (και μάλιστα ακυρωτικών) αποφάσεων; Das Wetter ist nicht an die Minister die Aufhebung des Gesetzes über die Haftung von und zu den Artikeln beziehen sich die ehemalige Ministerin für auswärtige Angelegenheiten vor Gericht wegen Verletzung des Strafgesetzbuches über die gerichtliche Verpflichtung zur Umsetzung (und sogar Court) Entscheidung?

Πότε επιτέλους θα σταματήσετε, κύριε Παπανδρέου, να καλύπτετε τα μέλη του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών, και να τα αφήσετε έκθετα στις αγωγές αποζημίωσης που θα εγείρονται έναντι των ιδιωτικών περιουσιών τους, ώστε ούτε ο Δημόσιος Τομέας να επιβαρύνεται από τις συνέπειες της παράνομης συμπεριφοράς τους και ούτε φυσικά και εμείς οι μαλάκες οι Έλληνες φορολογούμενοι, αλλά και να μάθουν αυτοί οι κύριοι να προσέχουν και να σέβονται τα δικαιώματα του πολίτη; Wann wirst du aufhören, Herr Papandreou, für den Obersten Rat Beamter im Ministerium für Auswärtige Angelegenheiten, und lassen Sie sie in einer Ausstellung, die Ansprüche auf Schadensersatz gegen den privaten Besitz gebracht, um noch das Verhalten des öffentlichen Sektors leiden unter den Folgen der illegalen und / oder wir natürlich Arschlöcher griechischen Steuerzahler, sondern auch für Herren lernen diese vorsichtig zu sein und die Achtung der Rechte der Bürger?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: